Daidalos Kft
Bemutató terem Modern tárgyaló Társasház Luxus ház Világos lakás Modern nappali Családi ház
Brügmann Salamander Rehau Geneo Rehau Brillant Veka Alphaline MD bluEvolution


Hát műanyag ajtó is van?

Egy születendő üzleti kapcsolat okán látogattam el a Dunakanyar egyik településére, amikor meglepő, de mégis mulatságos dolog történt. A kapucsengő hangjára nem a bejárati ajtó nyílt ki, hanem az egyik ablak, amelyen kicsit ijedten, de mégis inkább zaklatottan szólt ki egy fiatalasszony, hogy nem tud kijönni a lakásból. Mint kiderült, az elmúlt hetek esőzései úgy bedagasztották a lakása fából készült bejárati ajtaját, hogy azt képtelenség kinyitni. A kulcsot sem tudja elfordítani a zárban. Telefonon ugyan már riasztotta a férjét, hogy segítsen, de az még nem ért haza… Addig pedig „lakásfogságra” van ítélve 8 éves kisfiával együtt. Ekkor mondtam neki azt: miért nem vesznek egy műanyagból készült ajtót, az sosem dagad be.

Először nézett, mint aki nem érti, miről is beszélek, majd egy meghökkentő kérdéssel reagált: hátolyan is van?

Nem dagad, és nem vetemedik!

- Már hogyne lenne! Itt van pár kilométerre Vácott a Daidalos Kft. Nekik bemutatótermük is van, ahol kedvére válogathat a szebbnél szebb műanyag ajtók és ablakok között. Szakembereik is vannak, akik egy-két nap alatt kicserélik a régit egy szép új nyílászáróra – mondtam.

A fiatalasszony őszinte érdeklődéssel hallgatott, s közben kérdezett még néhány dolgot nyílászáró-ügyben, majd miután világossá vált, hogy a férjével tervezett üzleti megbeszélést, ez alkalommal halasztani kell, elköszöntem.

Amikor egy héttel később visszamentem, a családi ház új ékessége egy befelé nyíló, hófehér színű, kilincsműködtetésű Daidalos-Star műanyag bejárati ajtó volt.

Meddig őrzi meg a színét?

A fából készült nyílászárókat a rendszeres karbantartás ellenére is megviselik az időjárás viszontagságai. Az erős napsütés, a téli- és nyári csapadék, a pára és a hőmérséklet ingadozásai előbb vagy utóbb vetemedést, elszíneződést okoznak. Mindez a jó minőségű műanyag bejárati ajtókra nem jellemző. Nemcsak változatos és szép a mintázatuk, de a festésükre sem kell pénzt költeni, mivel megtartják hosszú éveken át a fényüket, ellenállnak az UV-sugárzásnak, nem színeződnek és nem vetemednek el.

És mi van a betörésvédelemmel?

Ezek a műanyagból készült termékek, így a Daidalos-Star bejárati ajtó is, a legmagasabb igényeknekmegfelelő MABISZ minősítéssel rendelkező, fémből készült biztonsági merevítésekkel készülnek.Ugyanakkor változatos a színviláguk, s a vásárlók igényeinek megfelelően különféle kiegészítőkkel is elláthatók. A nyílászáró egyedi gyártású díszüveggel, kémlelőnyílással, kopogtatóval esetleg levélbedobóval is felszerelhető. Nyilván ez utóbbiakat akkor érdemes megrendelni, ha lakóparkba szánjuk vagy esetleg panel-lakás bejárati ajtajáról beszélünk. A családi házaknál, ahol külön kapubejáró is van, inkább csak a díszüveg és a kémlelőnyílás a jellemző.

Mennyi időbe telik és milyen rombolással jár egy ajtócsere?

Ha megfelelő szakember végzi el a munkát, akkor egyetlen nap alatt elvégezhető a bejárati ajtó cseréje. A Daidalos Kft. szakembereire a rombolás sem jellemző a beépítés során. Profiként dolgoznak, minimálisra csökkentik a szükséges falbontást, illetve a beépítést követő kőművesmunkát. Érdemes tehát őket választani.


Márka partnerek
Daidalos Kft. 2013
© 2014 Copyright - Daidalos Kft. Műanyag ablak forgalmazás, műanyag nyílászáró beépítés - Minden jog fenntartva!