Daidalos Kft
Bemutató terem Modern tárgyaló Társasház Luxus ház Világos lakás Modern nappali Családi ház
Brügmann Salamander Rehau Geneo Rehau Brillant Veka Alphaline MD bluEvolution


Miben különbözik az, ami látszólag egyforma?

A nyár nemcsak a nyaralás, de a festés, mázolás, lakásfelújítás időszaka is. A legtöbben ilyenkor csinosítják ki az otthonukat, építenek, bontanak, átalakítanak… Egy közeli barátom még arra is hajlandó volt a minap, hogy rövid futamidejű kölcsönt vegyen fel az egyik banktól, mert csak így tudta megoldani, hogy a régi, megkopott és itt-ott megrepedt, vetemedett ablakokat, s a bejárati ajtót új, korszerű, s a korábbiaknál biztonságosabb műanyag nyílászárókra cserélje le.

Fa, műanyag vagy fém a legjobb?

Fontos kérdés. Ha már költekezünk, akkor legyen a megvásárolt termék mindenben a legjobb! A barátom legalábbis így gondolta, amikor a kínálatot sorra véve felfigyelt a műanyag nyílászárók piacára. Pedig ekkor még nem tudta, hogy látszólag két egyformának tűnő műanyag ablak vagy ajtó között is óriási különbségek lehetnek. Ha pedig komolyan rászánjuk magunkat egy alapos felújításba, erre feltétlenül figyelnünk kell. Már csak azért is, hogy a későbbiekben ne érjen minket kellemetlen meglepetés, amely újabb kiadásokkal terhelheti meg a pénztárcánkat.

Mire is gondolunk, ha az műanyag?

Elsősorban arra, hogy a külcsín mellett a minőség a legfontosabb. S ehhez ne szégyelljük szakember segítségét kérni. Tudta például, hogy a Daidalos B&M Kft., amely az elmúlt évek során piacvezetővé vált a műanyag nyílászárók forgalmazásában, jól képzett kivitelezői szakembergárdával is rendelkezik? A barátom sem tudta egészen addig, amíg be nem ment a társaság váci bemutatótermébe… Ott tudta meg, hogy hányféle dologra kell koncentrálni ahhoz, hogy belőle is elégedett vásárló legyen. Olyan, aki másoknak is elmondhatja: jó üzletet csináltam. Mert nem mindegy például, hogy hol gyártották az ablak-profilokat, rendelkezik-e a termék minőségi tanúsítvánnyal, milyen üvegezés van benne, vagy egyáltalán UV álló anyagból készült-e? A többi mellett ez utóbbi már csak azért döntő szempont lehet, mert esetleg egy látszólag szép, de gyengébb minőségű török, kínai vagy román termék az erős napsugárzás hatására borzasztóan csúnyává tud válni, ha egy idő után egyszerűen besárgul...

Jó, jó, de milyen egy műanyag ablak hőszigetelése?

Természetes, hogy nem feledkezhetünk meg az ablak hőszigetelő képességéről se, hisz’ ennek nemcsak télen, de nyáron is fontos szerepe van. Közismert, hogy a jó minőségű anyagból készült, mai modern műanyag ablakok kiváló hőszigetelő képességgel rendelkeznek, s ennek köszönhetően jelentős energia megtakarítás érhető el. Ez pedig a téli időszakban igencsak jelentős összegekkel kíméli meg a pénztárcánkat, ami egyáltalán nem elhanyagolható szempont.

És mi van a szellőztetéssel?

Éppen a jó hőszigetelő képesség okán, természetesen gondolnunk kell a rendszeres szellőztetésre is. Ennek elmulasztása esetleg páralecsapódást okozhat az üvegen, rosszabb esetben, a sarkokban penész is képződhet. Ezt a bosszúságot persze könnyedén elkerülhetjük, ha naponta néhány percre szélesre tárjuk az ablakot, s átszellőztetjük az otthonunkat. Ezt persze a legtöbb ember akkor is megteszi, ha semmiféle felújításra nem készül, s otthonában a régi, fából készült nyílászárók biztosítják a fényt és a friss levegő beáramlását...

Miben tud többet egy műanyag ablak a hagyományosnál?

Abban például, hogy itt létezik automatikus szellőztető rendszer is. Ezt a kivitelezést végző szakemberek az ablak keretébe építik be. Igaz, ez plusz költséget jelent a megrendelőnek, de azoknak a családoknak, amelyeknek a tagjai csak ritkán tartózkodnak odahaza, megtérül az effajta befektetés, mivel a szellőztető rendszer mindenkor tiszta és kellemes légteret biztosít számukra otthonuk valamennyi helységében.

Hol tudhatunk meg még több információt a műanyag nyílászárókról?

Ott, ahol a lakásfelújítást végző barátom is fontos információkhoz jutott. Ő pedig nem tett mást, csak autóba ült és ellátogatott a Daidalos B&M Kft. váci bemutatótermébe. Az ott lévő szakemberek nemcsak a választékkal ismertették meg, de számtalan hasznos tanáccsal is ellátták, mielőtt végső döntést hozott volna a nyílászárók cseréjéről.

Kövesse Ön is a példáját!


Márka partnerek
Daidalos Kft. 2013
© 2014 Copyright - Daidalos Kft. Műanyag ablak forgalmazás, műanyag nyílászáró beépítés - Minden jog fenntartva!