Daidalos Kft
Bemutató terem Modern tárgyaló Társasház Luxus ház Világos lakás Modern nappali Családi ház
Brügmann Salamander Rehau Geneo Rehau Brillant Veka Alphaline MD bluEvolution

CLASSIC húzórugós szekcionált garázskapu

A Classic húzórugós szekcionált garázskapu ár-érték aránya rendkívül jó. Max. 3500 mm széles és 3085 mm magas garázs-nyíláshoz használható.

  • CLASSIC húzórugós szekcionált garázskapu

A Classic húzórugós típusú garázskapuk ismertetője:

• A kapulap súlyát húzórugók használatával egyensúlyozzuk ki. A rugók a kapulap és a vezető sínek között helyezkednek el.

• 100 mm áthidaló magasság szükséges a felszereléshez, azonban nem feltétlen igényel oldalsó vagy felső áthidalót (alagút típusú nyílás).

• A garázskapu gyorsan (akár 2,5-3 óra alatt) telepíthető.

• A formatervezett kapu lehetővé teszi a rugók feszességének gyors növelését vagy csökkentését használat közben, ezáltal csökkenti a karbantartási költségeket.

• A szabadalommal védett rögzítési módszer hatékonyan véd rugótörés esetén a visszahúzás ellen.

Panel fajták

A Classic húzórugós típusú kapuk 45 mm vastagságú szendvicspanelei, valamint a kapuszerkezetet körbevevő, fagy ellen védő szigetelés nagyon jó hőszigetelést biztosít a garázsnak. 5 különböző felületi mintából és 200 színárnyalatból választhatunk.

Mikrobordás:

A barázdált felülettel a kapu szinte bármilyen építészeti stílushoz jól illeszkedik.

S-bordatávolság:

Ezt a felületet egyenletesen elosztott vízszintes sávok teszik tagolttá, ugyanakkor a sávok jól rejtik a szekciók csatlakozási pontjait. Sokféle modern házzal tud harmóniában lenni.

М-bordatávolság:

A panelen vízszintesen középre helyezett bordák találhatók. Elsősorban a modern és high-tech házakhoz ajánlott.

L-bordatávolság:

A panelek lezárása egy-egy diszkrét bordázattal történik. Ennek köszönhetően elsősorban a modern házak homlokzatához illeszkedik jól.

Kazetta:

A kazettás megoldás nagyon jól mutat a hagyományos stílusban épült házak garázskapujaként.

A szekcionált garázskapuk famintázat felülettel is rendelhetők. A Günther Tore Systems kapuihoz három sima textúrájú, egyedi árnyalatú panel közül lehet választani: arany tölgy, sötét tölgy, cseresznye.

Arany tölgy Sötét tölgy Cseresznye
Kép Mikrobordás S-borda M-borda L-borda Kazetta
fehér
(RAL 9016)
+ + +/+ +/+ +
barna
(RAL 8014)
+ + + + +
ezüst metál
(RAL 9006)
+ +      
csokoládé
(RAL 8017)
+ +      
szürke antracit
(RAL 7016)
+ + + +  
zöld moha
(RAL 6005) 
+ +      
kék
(RAL 5010)
+ +      
bíborvörös
(RAL 3004)
+ +      
csontszín
(RAL 1015)
+ +      
antracit
(ADS 703)
+ +   +  
arany tölgy   + + + +
sötét tölgy   + + + +
cseresznye   + + + +

+ Panelek mintázata: woodgrain (famintázat)
+ Panelek mintázata: sima

Belülről minden panel S-borda és woodgrain mintázatú és fehér-szürke színűre van festve (hasonló mint RAL 9002). A panelek a RAL paletta bármely színárnyalatával rendelhetők.

Előnyök

Jó hőszigetelő tulajdonság:

A szekcionált garázskapukat kiváló termikus fizikai tulajdonságok jellemzik:

• A kapuk 45 mm vastagságú, CFC-mentes merev poliuretán hab szendvicspanelei egy 600 mm vastag falazat hőszigetelő tulajdonságainak felel meg. Az U-érték 1,1 m²K/W;

• A kaput és a szerkezetet fagy ellen védő és kopásálló EPDM szigetelés veszi körül.

Stabilitás és magas élettartam

Az Alutech kapuk több szintű korrózióvédelemmel rendelkeznek. Az acélpánt, amiből a szendvicspanelek készülnek, vastag cink bevonat mellett poliuretán réteggel van bevonva (PUR-PA bevonat).

Tartós poliuretán bevonat (PUR-PA).

A PUR-PA egy dekoratív poliuretán bevonat, amely a hagyományos festékbevonattal szemben sokkal időt állóbb. Emellett jobban védi a kaput a kisebb mechanikai sérülésektől, a tisztítószerek, vegyszerek hatásaitól, valamint a

Egyedi szendvicspanel konstrukció.

Erős napfény esetén sem rétegződnek a szekciók, mivel a panelek felső és belső acéllemezei kapcsolódnak egymáshoz. Ez különösen fontos déli tájolású kapuk esetén. Emellett az acéllemezek biztos kapcsolódása kizárja a panelek rétegződését a kapu hirtelen lezuhanása és lökésszerű terhelése esetén. A tökéletes illesztési rögzítés érdekében a köztes zsanérok a lemezek csatlakozási pontjain és így a fém mind a négy rétege révén vannak rögzítve. A Classic garázskapu köztes zsanérjai és szögvasai rozsdamentes acélból készülnek.

A rugós mechanizmus:

a rugós mechanizmus 25.000 ciklusra lett tervezve, emellett több mint 17 évig tartó zavartalan működést garantál a kapu naponta többszöri nyitása és zárása esetén.

Magas biztonsági szint

• A panelek biztonsági kialakítása véd az ujjak becsípődése ellen.

• Az optikai érzékelők védenek a beszorulás ellen: ha a kapu akadályba ütközik, azonnal megáll és visszafelé mozog egy kis mértékben.

• Két pár húzórugó fokozott védelmet nyújt többek között a garázskapu lezuhanása ellen.

• A "rugóban rugós" rendszer pedig véd valamely rugó visszahúzása ellen rugótörés esetén.

• Áramszünet esetén kézi nyitása is lehetséges.

Opciók

A garázskapu kézi és automatikus működtetése

A kapu belső oldalán egy külön blokk helyezhető el, amely könnyed kézi működtetést tesz lehetővé. A nyitás és zárás egy kötéllel történik, ami a blokkon keresztül megy és a kapulap alsó paneljéhez van rögzítve.

Az automatikus működtetés sokféle tartozék választhat, pl.: mennyezetre szerelhető meghajtók, távirányítók, fénysorompók, vezérlő pultok, jelzőlámpák és így tovább.

Ajánljuk figyelmébe a ROGER TECHNOLOGY termékeit, mely a sok-sok év tapasztalata alapján megbízható, biztonságos, és magas színvonalú szolgáltatást nyújtanak.

Oldalajtó

Egy oldalajtó sokkal kényelmesebbé teszi a kerti szerszámok elhelyezését a garázsban vagy a kerékpár kivételét. Meghosszabbítja a kapu élettartamát, mert nem kell minden egyes alkalommal teljesen kinyitni. Az oldalajtó ugyanabban a stílusban is elkészíthető, mint a kapu, ily módon harmonikusan illeszkedik a ház homlokzatába.

A kapu üvegezése

Az ablakok biztosítják a természetes fényt és az átláthatóságot a garázsban és az épület homlokzatának egyediségét. Formák, színmegoldások és típusok tekintetében sokféle üvegezés közül lehet választani. Dekoratív műanyag betétek kereszt vagy napsugár formában további dizájn-elemek lehetnek.

Különböző formák

Szellőzőrács

Szellőző rácsok biztosítják a friss levegő ellátást és a kényelmes mikroklímát a garázsban. A szellőző rácsok a legnépszerűbb színekben - feketében és fehérben - kaphatók.

A szúnyoghálóval és szellőző lyukak beállításának lehetőségével felszerelt szellőző rácsok funkcionális megoldást nyújtanak. Fehérben és feketében kaphatók.

Zárrendszerek

A kapu belülről és kívülről történő biztonságos bezárásához egy reteszzár kerül alkalmazásra. Automatizált kapuk esetén a reteszzár mellett javasoljuk a blokkolást feloldó kötél használatát, ami lehetővé teszi a kapu kézi működtetését áramkimaradás esetén.

Kapu blokkolásának megszüntetése

Az automatizált kapuk kiválasztásánál ajánlott az elektromos meghajtás blokkolásának megszüntetésére való készülék használata. Áramkimaradás esetén ezzel a készülékkel a kapu kézi működtetésre állítható át.


Márka partnerek
Daidalos Kft. 2013
© 2014 Copyright - Daidalos Kft. Műanyag ablak forgalmazás, műanyag nyílászáró beépítés - Minden jog fenntartva!