Daidalos Kft
Bemutató terem Modern tárgyaló Társasház Luxus ház Világos lakás Modern nappali Családi ház
Brügmann Salamander Rehau Geneo Rehau Brillant Veka Alphaline MD bluEvolution

Ablak tudástár 2 - Amennyiben a nyílászáró méreteit Ön adja meg.

Amennyiben Ön egy tiszta falnyílással rendelkezik, nincs beépítve ablak, akkor a méretvétel nagyon egyszerű. A tiszta falnyílásból oldalanként le kell venni 1,5-1,5 centimétert, így megkapjuk a műanyag ablak gyártási méretét, amely az ablak tok küll méretét jelenti, de figyelembe kell venni azt is hogy mekkora szigetelés, valamint vakolat kerül fel így azt a vastagságot is le kell vonni. Amennyiben a nyílászárókra redőny is kerül akkor az ablakot toktoldóval kell ellátni (más néven redőny előkészítés) ez tulajdonképpen egy az ablak profillal azonos toldás, ami lehetővé teszi a redőny gurtni bevezetését, valamint a tok felszerelését.

Ha az ablak nyílásban jelenleg van egy régi ablak, úgy a méretvétel már nem olyan egyszerű. A régi ablakokat az idők során sokféle tok szerkezettel gyártották, így a nyílások kialakításában is sokféle technikát alkalmaztak, ebben az esetben a méretvétel már tapasztalatot és szakértelmet kíván. Amennyiben Ön még is úgy dÖnt, hogy ennek ellenére Ön adja meg a méretet, akkor elmondható, hogy a külső vakolat méretét kell levenni, majd ehhez a mérethez oldalanként 1-1 centimétert hozzá kell adni. Ebben az esetben mindig a megrendelő vállalja a felelősséget a helyes gyártási méretért.

Mire kell figyelni nyílászáró vásárlásakor?

  1. Műszaki tartalom
  2. Amit az árajánlat tartalmaz
  3. A megrendelés folyamata
  4. A műanyag ablak előnyei
  5. A beépítésről
  6. A beépítés után

A beépítésről

Cégünk előre egyeztetett időpontban általában reggel 8-9 óra között kezdi meg az ablak beépítés munkálatait

Általános teendők az ablak beépítésénél:

A nyílászárók előtt legalább 2-3 nm helyet kell hagyni ,hogy kollégáink az ablak szerkezettel kényelmesen tudjanak mozogni. Az ablak beépítés során elég sok por keletkezik ezért a bútorok, valamint műszaki eszközök megóvása érdekében érdemes takaró fóliával letakarni ezeket az eszközöket.

Ablak beépítés menete panellakásokban:

Az ablak bontását úgy végezzük, hogy leemeljük az ablak szárnyakat. A takaróléceket leszereljük, a meglévő redőnyt le szerelik, majd az ablak tokot elfűrészelik így a régi tok szerkezetet külÖnösebb fal roncsolás nélkül eltávolítják. Ez nem jár olyan nagy mértékű szennyeződéssel de a régi tok eltávolításával mindenféle hulladék, fa, por, gitt, hulladékkal jár ettől a berendezéseket meg kell óvni. A régi ablak szerkezet hulladékait a kollégáink összegyűjtik így azokat az ablak beépítés után el szállítják külÖnböző hulladéklerakó helyekre.

Miután megtörtént az ablakok bontása, következhet az ablak beépítés!

Az ablak beépítés során először az ablak keretet beállítják ellenőrzik a vízszintes, valamint függőleges beállítást vízmértékkel, ezután az ablak keretet tokrögzítő csavarral berögzítik majd a rést körbe fújják pur habbal. Amíg a púrhab megköt addig neki állnak egy másik ablak keret berögzítésének, a purhab szerepe a szigetelés nem pedig a rögzítés, bár igaz hogy rögzítő hatása is van. Miután az ablak keretre felkerültek a szárnyak, ezután következik az ablak takarólécezése amely ipari magas minőségű ragasztó szalaggal van ellátva ez rögzíti a takarólécet. A takaró lécezés után lehet felhelyezni a kiegészítőket pl:redőny reluxa, ablakpárkány, bár az előfordulhat, hogy az árnyékolás technikai eszközöket nem azon a napon végezzük mint az ablak beépítést, hanem egy későbbi időpontban.

Az ablak beépítés végeztével kollégáink lehordják a szerszámaikat, valamint a keletkezett hulladékot.

Az ablak beépítés menete nem panellakásokban:

Takaróléceket csak panellakásokban használunk, mivel a tégla építésű lakásoknál a fal egyenetlensége nem teszi lehetővé a takarólécezést. Az ablak beépítés menete még abban is eltér az előzőtől, hogy a redőnyök, szúnyoghálók felszerelése csak az ablak beépítés követő párnapban lehetséges, kivéve ha olyan redőny szerkezetről van szó mint a vakolható típusok, mert azok az ablak kerettel egyszerre történnek beszerelésre ugyan is egymásbak ell csatlakoztatni őket .A nem panel épületekben a legnagyobb körültekintéssel folyik a bontási munka, mert az valamilyen szintet utólagos helyreállítást igényel amit külÖn tudunk vállalni.

Az ablak beépítés időtartama:

A műanyag ablak beépítés bontási munkálatokat együtt, ablakonként általában kb 1-1,5 órát vesz igénybe ami azt jelenti hogy egy átlagos lakásnál, ahol 5-6 ablak van egy egész napos munkát vesz igénybe. Az árnyékolás ha a megrendelő azt is rendelt ezért ugyan azon napon nem kivitelezhető. A rakodás, valamint a szerszámok kipakolása, a hulladék lehordással együtt is elég sok időt elvisz, ezért nem árt ha mindenki ezen tényezők tudatában készül fel az ablakcserére.

Az ablak beépítés után:

Az ablakok használatba vétele a beépítés után 24h-val lehetséges, ez idő alatt nem szabad az ablakot sem tisztítani, sem nyitva tartani mert a kötőanyagok ez alatt az idő alatt kötnek meg. Az ablak beépítés után kollégáink elmagyarázzák a helyes használatát a nyílászáróknak, nem megfelelő használat miatt nem tudunk kiszállni ugyan is az árajánlat egy utólagos finom beállítást tartalmaz amit ha szükséges akkor a beépítés után kb 1-2 hónappal díjtalanul elvégzünk. Azokat a beállításokat amik egy év után történnek, már külÖn díj ellenében végezzük el. Cégünk által forgalmazott műanyag ablakok, maga a termékre 5 éves garanciát vállalunk, az ablak beépítésre 1 év garanciát tudunk nyújtani rendeltetés szerű használat esetében.

Ajánlat kérés

Teljes körű szakmai és kereskedlmi információ: 0036-70-505-6374, Fax:+36 27 301 403


Márka partnerek
Daidalos Kft. 2013
© 2014 Copyright - Daidalos Kft. Műanyag ablak forgalmazás, műanyag nyílászáró beépítés - Minden jog fenntartva!