Daidalos Kft
Bemutató terem Modern tárgyaló Társasház Luxus ház Világos lakás Modern nappali Családi ház
Brügmann Salamander Rehau Geneo Rehau Brillant Veka Alphaline MD bluEvolution

Miért a brügmann nyílászáró az egyik legnépszerűbb?

Az utóbbi hetek csapadékos időjárása a családi házak régi, fából készült nyílászáróit is sokfelé megviselte. Különösen akkor igaz ez, ha széllel érkezik a csapadék, s a hírtelen lezúduló víz veri az ajtót, az ablakot. Ilyenkor a fa bedagad, deformálódik. Tapasztalhatjuk, hogy a víztől duzzadt ajtót, ablakokat csak némi bosszankodás közepette, erővel is nehéz kinyitni… Ugyanez nem fordulhat elő például egy műanyagból készült Brügmann nyílászáróval, amely nem véletlenül az egyik legnépszerűbb termék Magyarországon.

Miért keresettek a Brügmann nyílászárók?

Mert nemcsak szépek, stílusosak és több színben is megvásárolhatók, de minőségben is verhetetlenek. Érdemes vásárláskor figyelembe venni, hogy a Brügmann márkájú ablakok, megnövelt beépítési mélységgel, az átlagosnál szélesebb tok és nyílószárny mérettel, valamint 3 milliméteres profil falvastagsággal rendelkeznek. Mind a lekerekített, mind a karcsú formának kiválóak a tulajdonságai, s a gazdag színválaszték megfelel a legigényesebb vásárlók elképzeléseinek is. Így például a 6 kamrás műanyag ablakok beépíthetők bármilyen külső homlokzathoz, s azzal egyfajta harmóniát képeznek.

És hogy bírja az időjárás viszontagságait?

A nagyobb belső légkamrák, a vastagabb profil fal és a megnövelt méretek a hőszigetelő képességet is maximálisra fokozzák, s mindeközben az időjárás viszontagságainak is ellenáll. A nyílászárók cseréjére készülő vásárlók számára ugyanakkor az sem elhanyagolható, hogy ez a 6 kamrás ablak árban is versenyképes.

A 6 kamrás ablak az ideális?

Az előzményekhez tartozik, hogy korábban jelentős különbség volt az 5 és a 6 kamrás nyílászárók között. Az 5 kamrás olcsó volt, a tovább fejlesztett 6 kamrás pedig viszonylag drága. A Salamander cég felismerte, hogy a két termék között helye van egy olyan harmadiknak is, amely nemcsak minőségben, de árban is versenyképes lehet. Ezért fejlesztették ki a Brügmann profilt, amely ma már az egyik legkedveltebb termékük Magyarországon.

Téglából készült, vagy panel épületekbe is beépíthető a Brügmann profil?

Mindkét épülettípus éke lehet a Brügmann nyílászáró. Természetesen az ablakcsere során a fal sérülhet, így utólagosan némi kőműves munkára is szükség lehet. Ez természetes. S ha már a fal javítására sor került, akkor a festést, vagy tapétázást sem érdemes elhanyagolni.

Mennyi időt vesz igénybe egy komplett ablakcsere az otthonunkban?

Egy átlagos, vagy annál nagyobb lakásban is, ahol 8-10 ablak is található, a műanyag ablakok beépítése egyetlen nap alatt elvégezhető. A Daidalos Kft. munkatársai különösebb bontás vagy rombolás nélkül szokták elvégezni a nyílászárók cseréjét. Jól bevált módszerrel dolgoznak, amelynek lényege, hogy a régi, fából készült ablaktokot elfűrészelik, így az könnyen kiemelhető, a fal sem sérül, s az új profil is könnyedén a falba helyezhető.

Energiatakarékosság szempontjából is megéri ez a befektetés?

A legnagyobb mértékben. Minden épületnek a legérzékenyebb része a nyílászáró. Lehet az ajtó vagy ablak... A régi, elavult, a tok körül gyakran repedező ablak igen nagy energiaveszteséget okoz a hideg téli napokon egy-egy lakás tulajdonosának. Az új, műanyagból készült nyílászárók beépítésével, amelyeknek kitűnő a hőszigetelő képességük és a tömítésük, nagyon sok pénzt lehet megtakarítani a család számára. Érdemes tehát a jót, a szépet és a gazdaságos megoldást választani.


Márka partnerek
Daidalos Kft. 2013
© 2014 Copyright - Daidalos Kft. Műanyag ablak forgalmazás, műanyag nyílászáró beépítés - Minden jog fenntartva!